WPC (ВПЦ) Декинг система

Какво означава терминът „ВПЦ декинг“ (WPC decking, WPC декинг)?
WPC-Wood Polymer Composite– дървесно-полимерен композит. Обяснено най-накратко,ВПЦ декинг (Ве Пе Це) WPC decking събира под едно общо название, различните видове „изкуствен декинг“, декинг от изкуствено дърво и др. Нужното често омасляване и почистване на декинга от естествено дърво, извиква създаването на нов, композитен декинг (или т.нар. изкуствен декинг, изкуствен под), в чийто състав влизат дървесни частици, примесени с полимер от различен вид, пигменти, фунгициди и лепила. Дървесните частици са съсредоточени в повърхността на декинг профила, за да може визията му максимално да се доближава до тази на естественото дърво. Полимерът допринася за по-голямата износоусойчивост на декинг профилите, както и за минимализиране на деформациите, свързани с влиянието на температурните амплитуди. В композита Relazzo на немския производител Rehau(Рехау)е вложен висококачествен полипропилен (РР), чиито качества са доказани безусловно. Дълготрайния устойчив цвят на декинг Релацо (Relazzo, или грешно изписвано Relaco) се дължи на пигментите, вложени в композита. Фунгицидите са тези, които не позволяват развитието на гъби по декинг профилите (декинг),а също плесени и мухъл по повърхността на този изкуствен декинг или декинг от изкуствено дърво, впц (wpc) декинг.

Защо Декинг система, а не само декинг?

Монтаж на декинг система

Монтаж на декинг система montajdecking.com

Декинг(decking) това е покритието, видимата част на декинг системата. Декинг профилите от впц (wpc) се монтират върху „скара“, от перпендикулярно разположени подложни (носещи) профили от същия материал (впц, wpc). Връзката между тях се осъществява посредством скоби. Най-сигурни са, разбира се, металните скоби, защото не се деформират при високите летни и ниските зимни температури. При Relazzo (Relaco, Релацо), те са направени от инокс, за да максимално встойчиви без да правят ръжда. Важна част от системата Релцо са и завършващите (естетични) елементи, които представляват последен щрих в общата визия на всяка декинг система. Колкото по-висок е класа на декинг системата, и колкото по-реномиран е производителя, толкова по-пълна и завършена е системата. имат решения за всички възможни „препятствия“ по пътя към идеално изглеждащата, завършена тераса (стълби, заоблени форми, осветителни тела, монтажни елементи-планки, лепила, крепежи, дистанционери и др.

Инвестицията, която ще направите за вашата тераса от декинг, трябва да бъде добре обмислена. Цената на декинг системата никога не е без значение, но тя не бива да е единствения показател, от който да се ръководите. От особено значение за качеството на WPC декинга (ВПЦ декинг) е вида и качествата на суровините, вложени в композита. Колкото по-висококачествен е вида на полимера, толкова по-усойчиви са декинг профилите. А, както всички знаем, високото качество има и по-висока цена.  Тук с пълна сила важи правилото „Евтино хубаво няма“. Качествените суровини са скъпи и цената на крайния продукт е зависима от тях. Евтините полимери, пластмаси и смоли са твърде неустойчиви, за да бъдат компонент в един качествен композитен изкуствен декинг. Затова винаги бъдете се информирайте добре за състава на всеки WPC декинг и изисквайте сертификат за суровините вложени в композита. Така ще бъдете сигурни, че плащате толокова, колкото е логично да платите за качеството, което получавате. В този ред на мисли, бъдете изключително внимателни, когато обмисляте възможността за китайски декинг системи от WPC (ВПЦ) и такива от непроверени „европейски“ производители.

Монтаж на декинг Relazzo (Relaco, Relazo, Релацо)- това е най-трудната и важна част. Никога не подценявайте монтажа! Само професионалният монтаж на декинг ще ви спести проблемите с него и знайте, че разликата между монтажа на декинг от естествено дърво, и монтажа на ВПЦ декинг (WPC декинг) е СЪЩЕСТВЕНА.
„Релацо България“ ООД „RELAZZO BULGARIA“ предлага на клиентите си професионален монтаж на декинг .
 Цена на WPC decking, ВПЦ декинг на квадратен метър.Цена на изкуствен декинг
Цената на квадратен метър на декинг от WPC  е относително понятие. Когато говорим за декинг покритие, ние всъщност говорим за декинг система, защото декингът преставлява система от подложни (носещи) профили, декинг профили (ламели, дъски и др.), свързващи скоби, крайни (завършващи) елементи, крепежи и др. Количеството на всеки един от тези елементи зависи от няколко фактора: Какъв е вида на повърхнината, която ще бъде покриване с декинг? Каква е формата на терасата или откритото пространство? Какво е предназначението на това пространство- за лични нужди или публично (обществено)? Има ли нужда от допълнително повдигане на декинга? Какви допълнителни крепежни елементи са необходими за един качествен монтаж на декинг система от wpc, който да гарантира доброто състояние на декинг системата?

Търси още като: ВПЦ декинг Релацо,WPC декинг Релацо,WPC Relazzo,WPC Relaco, relaco,relazo,WPC Relazo,декинг Рехау,Rehau декинг,изкуствен декинг,изкуствени дъски,композитен декинг,декинг без поддръжка,Релацо България ООД,настилка за тераси,Rehau Relazzo, монтаж на декинг, монтаж на декинг Relazzo, Relazzo монтаж, монтаж на ВПЦ декинг, монтаж на WPC под,поддръжка на декинг;